Nagyobbacska kislányunk és a kerti játszótér

Amikor hosszú évek próbálkozása után végül megszületett kislányunk, Fanni, eldöntöttük, hogy felelősségteljes szülőként nem fogjuk elkényeztetni, viszont a reális, teljesíthető kívánságait igyekszünk majd betölteni. Nyilván minden szülő így érez és ezt kívánja biztosítani a gyermekének. Időközben úgy alakult, hogy abbéli kívánsága is teljesült, hogy lett egy kistesója, viszont ez az új fejlemény kicsit megkavarta a mindennapi életünket – aztán pedig jött a pandémia és a karantén.

Fanni rendkívül mozgékony és eleven, ezt pedig azzal igyekeztünk szebb napokon orvosolni, hogy különféle sportolási tevékenységekre vittük: úszni, teniszezni, biciklizni vagy játszóterezni, a lényeg, hogy valamit mindig csináltunk.

Most azonban ezeknek nagy része nem adott, ezért úgy döntöttünk, hogy kívánságának eleget téve kialakítunk egy kerti játszótér szekciót az udvaron. Fanni ötlete volt ugyan a kerti játszótér, de bevallom nekem is nagy segítség a kicsi mellett, hogy nem kell folyton lefoglalnom a nagyobbacska gyerek felesleges energiáit.

Mióta áll a kertünk végében a saját kerti játszóterünk én nyugodtan főzhetek, takaríthatok, babázhatok, közben pedig az ablakból látom, ahogy Fanni játszik. Az ötlet nagyon jól bevált, mert a kislányunk rendszerint teljesen elfárad nap végére.

A kerti játszótér jelenleg olyan alapelemeket tartalmaz, mint egy csúszda, hinta, játszóvár, homokozó, bár Fanni még nagyon szeretne egy rugós hintát is. A játszótér egyes részeit lefedettük egy ponyvasátorral, hogy játék közben ne hevüljön túl a gyerek.